Richtlijnen Yoga beoefening

Deze richtlijnen zijn er om je te ondersteunen bij je yogabeoefening.

 

 1. Bij voorkeur oefen je met een lege maag en eet je uiterlijk 2 uur van te voren. Kan dit niet, eet dan iets lichts 1 uur voor de les begint, zoals soep of fruit. Een flinke maaltijd vlak voor de yogales pakt meestal vervelend uit.
 2. Draag gemakkelijk zittende, comfortabele en ademende kleding en neem een handdoek of badlaken mee wanneer je geen eigen mat gebruikt. Yogamatten, kussentjes en dekens zijn aanwezig in de yogaruimte. Het is aanbevolen om een eigen yogamat te gebruiken tijdens de lessen i.v.m. de hygiene. Dit geldt vooral voor de poweryoga. Matten zijn in de studio te koop.
 3. Gebruik liefst geen parfum of aftershave. Dit kan onprettig zijn voor iemand die vlak bij je zit, vooral wanneer we werken met de ademhaling.
 4. Als je erg verkouden of grieperig bent stellen we het op prijs als je niet komt om anderen niet aan te steken.
 5. Oefen vanuit respect voor jezelf: bij yoga gaat het niet om prestatie, maar om de acceptatie van hoe het nu is. Forceer jezelf niet en focus op jezelf, niet op de andere deelnemers, het is geen wedstrijd!
 6. Het volgen van de yogalessen is op eigen risico. Een yogahouding mag geen pijn doen. Overleg met je behandelend arts en/of fysiotherapeut over het volgen van de yogalessen, bijvoorbeeld na een operatie, een ziekte en/of lichamelijke pijnen/ongemak.
 7. Meld fysieke en andere problemen bij de docent voor de les zodat er bij het lesgeven rekening mee gehouden kan worden.
 8. Yoga werkt reinigend op het lichaam en op je energiesysteem, dit kun je ondersteunen door na afloop veel water of kruidenthee te drinken.
 9. Kom op tijd! Het is zeer storend voor de deelnemers als iemand nog binnenkomt als de les al begonnen is. Zorg dat je uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent. Ook te vroeg komen kan storend zijn als de vorige groep nog met de ontspanningsoefening bezig is aan het eind van de les. Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de les.
 10. Maak zoveel mogelijk voor de les begint of na de les gebruik van het toilet . Tijdens de les kan het toilet gebruikt worden als het niet anders kan maar dit kan wel storend werken voor de andere  deelnemers.
 11. Mobiele telefoons graag uitzetten voor aanvang van de les.