Meditatiecursus

Posted

Meditatiecursus

Wat is meditatie?

Meditatie is het beoefenen van opmerkzaam zijn, ontspannen waarnemen zonder te oordelen. Het is stoppen met doen en innerlijk ruimte vrijmaken om te zijn. Zijn en niets doen. Meditatie is een weg naar persoonlijke groei en inzicht, een hulpmiddel om je bewust te worden van je ware zelf. Van een beeld van wie je bent naar zijn wie je echt bent. Het helpt je om dieper tot jezelf door te dringen, de realiteit onder ogen te zien en het leven zoals het is volledig te ervaren met alles wat je daarbij tegenkomt. Je leert te zijn met dat wat er is.

Opmerkzaam zijn lijkt misschien makkelijk, maar het vergt training om te leren zijn met dat wat zich aandient aan gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, onrust, rust, emoties, herinneringen, spanning etc.  Jezelf ervaren, bewust in het moment oefenen om naar jezelf te kijken en te ontdekken hoe je in elkaar zit en hoe je keuzes maakt in het leven, is de kern van meditatie. Je leert dit het beste onder deskundige begeleiding.

De lessen vinden om de week plaats.  Tijdens de cursus worden verschillende meditatievormen behandeld, zoals Zen, Vipassana, Stilzitmeditatie, Chakrameditatie en mindfulness. We werken met de seizoenen en met Pranayama (adem)technieken. Tussendoor doen we yoganidra voor ontspanning.  De cursus is zowel voor beginners als gevorderden.

Data 2019:   2, 16 en 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november en 9 december  Kosten € 88,-.

De andere week wordt een yinyogales gegeven.

Data: 9 en 23 september, 7 en 21 oktober, 4 en 18 november en 2 en 16 december. Kosten € 88,-.

Je kunt deze lessen ook beiden volgen, dus de ene week meditatie en de andere week yinyoga. Kosten € 176,–.

Volg je al een andere les bij ons dan mag je de meditatieles ook gebruiken als inhaalles. Alleen als er plaats beschikbaar is, dus even van tevoren informeren bij Eva 06-46204125.