Over Yvonne

 

NQ1A4768In 1985 heb ik de opleiding tot yogadocente bij Osmose in Den Haag afgerond. Er zouden er nog vele volgen. In 1e instantie ben ik de opleiding gaan volgen om meer verdieping te vinden in mijn eigen yogabeoefening. Mijn doel was nooit om les te gaan geven, maar toen ik in 1984 vanuit mijn woon- en geboorteplaats Voorburg met mijn man en kinderen naar Boskoop verhuisde, kreeg ik daar  het verzoek om yogalessen te verzorgen. Ik voelde me al snel als een vis in het water en sindsdien ben ik nooit meer gestopt met lesgeven.

Er volgden de opleiding tot meditatiedocente, docente zwangerschapsyoga,  kinderyoga ,  power- en easyflowyoga, hormoonyoga en docente babymassage.

Om nog meer inzicht te krijgen in de verschillende levensprocessen waar de mens doorheen gaat en hoe daar mee om te gaan ben ik  bij BGL de opleiding tot hypnotherapeut gaan volgen die ik met succes heb afgerond in 2002.

Wat ik tijdens deze opleiding heb geleerd helpt mij mensen individueel te begeleiden en hen te helpen meer inzicht te krijgen in hun gevoelsleven en eigen functioneren.  Deze begeleiding is een samensmelting geworden van alles wat ik in de loop van mijn leven heb geleerd tijdens mijn opleidingen en uit eigen levenservaring. Yoga en hypnotherapie raken elkaar op vele vlakken, ze werken beiden met ontspanning, het naar binnen richten van de aandacht en ademhaling.

En het leren gaat nog steeds door. Ik heb de afgelopen jaren cursussen hormoonyoga gevolgd bij Dinah Rodriguez en Mieke de Bock. Deze vorm van yoga helpt vrouwen om tijdens de overgang in balans te blijven en op een zo prettig mogelijke manier een nieuw evenwicht te vinden en klachten te verminderen. Ook aan  vrouwen die last hebben van PMS of een kinderwens hebben kan hormoonyoga een positieve bijdrage leveren.

Ik geniet nog steeds van het lesgeven en van alle mensen die ik tijdens mijn lessen ontmoet en hoop het nog heel lang te mogen doen!