Eva Montesinos

Eigenaresse 

“Yoga is voor mij mezelf ontmoeten”

“Ik kom uit Spanje en woon al geruime tijd in Nederland. Na een studie bedrijfseconomie werkte ik 18 jaar als financieel controller bij het Ministerie van Justitie. Omdat het lesgeven in yoga steeds groter werd, koos ik daar volledig voor.

 

Mijn eerste yogales, op mijn zestiende, zal ik nooit vergeten. Yoga heeft iets in me aangeraakt. Het leerde me contact te maken met mezelf en te accepteren dat ik goed ben zoals ik ben. Yoga is voor mij mezelf ontmoeten. Samen met meditatie helpt het me te omarmen wat er op mijn pad komt, met vriendelijkheid en mildheid voor mezelf en anderen.

 

Omdat yoga en meditatie zo veel met me deden, ben ik me er verder in gaan verdiepen. Ik volgde verschillende opleidingen en ben niet meer gestopt met leren. Sinds 2005 geef ik les in verschillende Yoga studio’s en retraites en sinds 2019 in mijn eigen Centrum voor Yoga & Meditatie. Ik ben erg dankbaar dat ik mijn kennis en ervaring met anderen mag delen.”

Opleidingen

De Yoga Docentenopleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland, waar ik tevens lid van ben.

De Mindfulness opleiding is erkend door de Vereniging Mindfulness Based Nederland, waar ik tevens lid van ben.

  • 4-jarige Yoga Docentenopleiding bij Samsara
  • Opleiding zwangerschapsyoga bij Samsara
  • Verschillende specialisaties, onder andere: Vinyasa Flow en Kunst van het Begeleiden & Anatomie bij Tonnie Goes. Tieneryoga Docentenopleiding bij PureYoga. Meridiaanyoga bij Amitabha. Yoga a voor Ouderen, Yoga Therapie, Adem coach.
  • Reiki I, II en III – Healer.
  • Yin Yoga Docentenopleiding, Yin Yoga Medicine en diverse bijscholingen bij Bivag.
  • Verschillende meditatiespecialisaties, onder andere: Zen Meditatie, Vipassana meditatie, Metta Meditatie, Mindfulness, Compassie.
  • Opleiding tot mindfulnesstrainer Categorie 1 (MBSR/MBCT) bij  Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.
  • Eva volgt jaarlijks meerdaagse stilte retraite binnen- en buitenland.